Ten, Betliejuje, ir čia taip pat

Mums pasakė, kad greitai gims ypatingas kūdikis, todėl visi „Tikėjimo ir Šviesos“ nariai iš viso pasaulio išvyko į Betliejų. Taip, į Betliejų! Kai kuriems buvo toloka, tačiau visi nusprendėme leistis į šį nuotykį. Mažas kaimelis Judėjos kalvose atgijo: „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenės iš viso pasaulio atvyko pasveikinti gimsiančio kūdikio.
Rudi kalnai ir pilkas dangus kontrastavo su „Tikėjimo ir Šviesos“ vėliavų ir skarelių spalvų margumynu. Ant visų vėliavų buvo vidury jūros plaukianti valtis su dvylika figūrų. Betliejuje prasidėjo šventė. Dainos ir muzika skambėjo kiekviename kampelyje. Tai buvo nuostabi simfonija, ritminga ir kupina džiaugsmo. Angelai, besirengę giedoti dangiškąsias giesmes, apstulbo nuo tokio entuziazmo. Kas yra šie „Tikėjimo ir Šviesos“ žmonės? Kai kurie angelai padėjo į šalį savo trimitus ir prisijungė prie smagaus šios didelės šeimos šokio.
Čia buvo tėčiai ir mamos, sūnūs ir dukros, draugai. Visi jie sudarė nedideles bendruomenes, reguliariai susitinkančias dalytis gyvenimu ir tikėjimu. Žmonės, turintys negalią, spindėjo ryškiau už žvaigždę, vedusią išminčius. Prie šventės prisijungė ir piemenys. Šventė buvo labai smagi, pripildyta juoko ir dainų, kol vienas garsas visus sustabdė. Tai buvo naujagimio verksmas. Stojo tyla ir susirinkusiųjų širdys suvirpėjo. Visos „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenės iškeliavo į piligriminę kelionę link sklindančio verksmo. Švietė tik mažos žvakelės visų rankose. O apgriuvusiame tvarte buvo mama laikanti ką tik gimusį, į vystyklus suvyniotą kūdikį. Su begaliniu švelnumu jį glaudė prie savęs. Tėtis su meilė žiūrėjo. Tai buvo jaudinanti scena. Jautis ir asilas stebėjo šią nepamirštamą akimirką.
Visi „Tikėjimo ir Šviesos“ žmonės sustojo aplink šeimą, pagarbiai ir susižavėję. Jaudulys tiesiog virpėjo ore. Motina pažvelgė į piligrimus ir pritariamai nusišypsojo. Šventė tęsėsi iki pirmųjų aušros spindulių.
Šis Kūdikis, Jėzus, gimė. Pats Dievas tapo kūnu tarp mūsų. Marija ir Juozapas pažvelgė vienas į kitą ir nusišypsojo, o kiekviena „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenė grįžo namo tęsti susitikimų, kaip visada.
Ši akimirka įrašyta atmintyje ją išgyvenusių ir tik girdėjusių šią istoriją. Dievas nori būti su mumis amžinai. Jis mūsų nepalieka. Jis mus taip myli, kad tapo panašus į mus. Šiandien ir kiekvieną mūsų gyvenimo dieną.
Linksmų švantų Kalėdų mano „Tikėjimo ir Šviesos“ broliai ir seserys visame pasaulyje!

Raúl Izquierdo García
„Tikėjimo ir Šviesos“ tarptautinis koordinatorius
2022 m. Šv. Kalėdos