Tarptautinio koordinatoriaus Ghislain du Chéné laiškas

2011 m. Kalėdos, tarptautinis koordinatorius Ghislain du Chéné

Praeityje Prancūzijoje, kai biudžetas metams baigiantis dar būdavo nepatvirtintas, simboliškai būdavo sustabdomi visi Parlamento laikrodžiai tol, kol įvykdavo balsavimas.

Tikėjime ir Šviesoje užbaigiame 2011-uosius ir dar ne visi 40-ojo Gimtadienio šventiniai renginiai jau įvykę… taigi mes taip pat sustabdysime laikrodžius! Ir tą padarysime ne tik kelioms valandoms, bet keletui mėnesių: iki 2012 m. Visų Šventųjų šventės mes vis dar tęsime 2011-uosius!

Mums reikia 21 mėnesio atšvęsti šią sukaktį!

Viskas prasidėjo Lurde, kur mes susitikome su provincijų koordinatoriais: Šviesos šventės dieną uždegėme didelį laužą, kuris skleistų šviesą iki pasaulio pakraščių, kiekvienas koordinatorius sugrįžo į namus su žibintu ir nauju transparantu kaip džiaugsmo pasiuntinys savo provincijų bendruomenėms. Viskas pasibaigs lapkričio pabaigoje dvejomis piligrimystėmis į Banneux (Belgijoje) ir Arsą (Prancūzijoje). Ir štai minėto šventinio laikotarpio, trunkančio 21 mėn., viduryje – Kalėdos, kurios mums visiems turi turėti ypatingą prasmę, nes 2011 m. gruodžio 25 d. – mūsų šventinių renginių kulminacinis taškas ir centras. Mes leisimės į kitą piligrimystę ir švęsime Jėzaus Gimtadienį, kuris yra daug svarbesnis už Tikėjimo ir Šviesos sukaktį. Mes priimame Tą, kuris atėjo tam, kad įsikūnytų kiekvieno iš mūsų širdyje ir per savo neturtą bei pažeidžiamumą atskleistų savąjį nuolankumą, parodytų savo jėgą ir šlovę, kad ir mes galėtume būti Taikos kunigaikščiais.

„Žvelkite į Jį ir jums nušvis veidas, nebeteks rausti iš gėdos.“ (Ps 34, 5)

Kaip padėką už visą džiaugsmą, jau išgyventą nuo 2011 m. vasario mėn., norėčiau Kūdikėliui Jėzui ėdžiose, žmogaus vaikui, nuogam, trapiam ir visiškai priklausomam nuo savo tėvų, įteikti visas gražiasias per šiuos metus gautas dovanas:

▪ Daugybę piligrimysčių, kurios jau įvyko pradedant nuo Waikanae Naujojoje Zelandijoje, baigiant Deir Dronka Egipte, kurios subūrė daugiau nei 7000 žmonių. Tai piligriminės kelionės į Apareciadą (Brazilijoje), Lurdą (dukart – per Velykas ir liepos mėn.), Poalą (Italijoje), Loretą (Italijoje), Steyl (Nyderlanduose), Paray-le-Monial (Prancūzijoje), Loretą ir Romą (Italijoje), Sumuleu Ciuc (Rumunijoje), Antananarivo ir Antsirable (Madagaskare), į Marijos Snieginės šventovę (JAV), Półczno/Sianowo (Lenkijoje), Nara (Japonijoje) ir Santiago (Ispanijoje). Taip pat buvo surengtos bendruomenių piligriminės kelionės Sudane, Kamerūne ir Zimbabvėje. Kai kurios šalys šventė ir kitas sukaktis kaip antai: Tikėjimo ir Šviesos 20-metis Lietuvoje ir Fe y Luz 25-metis Hondure.

▪ Seniai numatyta Marie-Hélène knyga leidžia mums iš naujo išgyventi savo šventą istoriją ir panirti į mūsų judėjimo ištakas. Labai svarbu giliai įsižiūrėti į pradžią, šaltinį ir mūsų įkūrėjų darbą tam, kad sėkmingai vykdytume mums patikėtą misiją.

▪ Dalyvavimas Asyžiaus susirinkime spalio mėn. buvo pranašiškos, Tikėjimui ir Šviesai patikėtos taikdarystės misijos sutvirtinimas. Pažeidžiamo asmens priėmimas mūsų bendruomenėse yra ženklas, kad skirtingumai, kai juos išgyvename draugystėje ir broliškume, praturtina mus, ir jie neturėtų mūsų bauginti.

„Štai vargšas šaukėsi ir Viešpats išklausė, ir išgelbėjo iš visų nelaimių.“ (Ps 34, 6)

Taip pat norėčiau, kad įteiktume Jėzui ir visas kur kas sunkesnes patirtis, nes šie metai nebuvo rožėmis kloti…

▪ Naujų šalių kūrimasis ir Pietų Sudano situacija: daugybė Tikėjimo ir Šviesos šeimų paliko savo namus ir išvyko į naujas šalis. Vyskupai ir parapijos buvo įspėti, kad bendruomenės vėl labai greitai galėtų pradėti savo gyvenimą.

Stiprus žemės drebėjimas Naujojoje Zelandijoje 2010 m. (netrukus po prieš tai įvykusio kito drebėjimo), daugybė vietinių bendruomenių narių patyrė didelius nuostolius.

▪ Net jei Japonijos bendruomenės yra įsikūrusios Tokijuje arba į pietus nuo Tokijo, žemės drebėjimas, cunamis ir branduolinės avarijos stipriai smogė šaliai. Du Tikėjimo ir Šviesos kapelionai keletą savaičių gyveno šiaurinėje šalies dalyje įsikūrusioje parapijoje tam, kad stiprintų ir guostų žmones.

▪ Dėl įvykių Vidurio Rytuose Egipte ir Sirijoje provincijoms teko atidėti į Deir Dronką, Jordano krantus (Jordaną) ir Said Naya (Siriją) suplanuotas piligrimines keliones. Pietų Egipto provincijai pavyko išvykti į piligriminę kelionę lapkričio mėn. –  ši piligrimystė buvo labai sėkminga! Vietovėje, kur kadaise prieglobstį atrado Šventoji Šeima, 500 asmenų dalyvavo šventiniame renginyje ir džiūgavo švęsdami Tikėjimo ir Šviesos 40-metį.

Taigi įpusėjus laikotarpiui, skirtam švęsti mūsų Jubiliejų, linkiu Jums laimingų 2012 metų! Ir toliau švęskime! Baigdamas pacituosiu Minya (Egipte) vyskupo žodžius, ištartus besibaigiant piligrimystei į Deir Dronką: „Būtent kančios, baimės ir nesaugumo akimirkomis Jėzus sėja širdyse savąjį džiaugsmą ir ramybę!  Per savo mažutėlius Jis kuria vienybę tarp daugybės įvairių apeigų, šalių ir miestų!“

Ghislain