Prasidejo mūsų vasaros stovyklos!!!

Mes, „Dievo mažutėlių“ bendruomenė iš Marijampolės, birželio 22 – 24 dienomis turėjome nuostabią širdžių vienybės šventę – mūsų ilgai lauktą stovyklą pas Patriką! Tai buvo laikas skirtas ne tik tikėjimo gilinimui, adoracijai tyloje, bet ir  dainoms, apsikabinimams bei linksmybėms ežere… Didžiulis  šių metų dvasinis atradimas ir lobis buvo Patriko žodis apie savojo tikrojo aš – Dievo Vaiko paieškas. Tai nebuvo tiesiog graži pasakėlė prieš vakarienę, tie tikri ir teisingi žodžiai pasėjo tiesos ieškojimo sėklą kiekvieno iš klausiusiųjų širdyje, kuris ateityje, net neabejoju, atneš nuostabių vaisių. Ne ką mažesnis stebuklas buvo tie maži kasdieniniai džiaugsmo šaltiniai, kurių, paskendę savo rutinoje ir darbuose, dažnai net nepastebime… Taip bežvelgiant į kasdienybę pro paprastumo prizmę, apšviestą Šventosios Dvasios, rodos, imame regėti visai kitokį vaizdą. Pasirodo, kad laimė slepiasi visai mažuose dalykuose: per pusę perlaužtoje ir su bičiuliu pasidalintoje duonos riekėje, šiltame apkabinime, medžių ošime, pagarbioje tyloje adoracijos metu…

Žinoma, kiekvieno atradimai stovykloje yra skirtingi. Labiau dvasingumo kelyje pažengusiems gilų įspūdį palieka malda tyloje ar Šventosios Dvasios įkvėptas žodis, o štai mažiausi bičiuliai  krykštauja iš laimės vos sulaukę draugiško Patriko šuns Šerpo lyžtelėjimo (juk tai irgi  bendrystės ir meilės forma J) .

Tačiau didžiausia dovana, kurią mes visi gavome stovyklos metu, tai nepaprasta bendrystė. Juk nieko nėra įstabiau nei matyti iš laimės švytinčius savo brolių ir seserų veidus, kai visi: nuo silpniausių bičiulių iki  tėvų ir draugų, yra pasidabinę nuoširdžiomis šypsenomis ir suvokti, jog mes visi visi be jokios išimties esame mūsų be galo mylinčio ir gailestingo Dievo vaikai.

Aistė